Experiments of food investigations in the education of high school students

Experiments have a dominant role in the education of natural science subjects. It has been our experience that students have been very satisfied, if the materials used in the experiments were well known substances to them, in this case foodstuffs. Again, 10 simple experiments of physical, chemical a...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó Gergely Levente
Szabó S. András
Izsák Margit
Bozi János
Tiszáné Kósa Eszter Imola
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2017
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 63 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - középiskola, Természettudományos nevelés - középiskola
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79169
LEADER 02270nab a2200277 i 4500
001 acta79169
005 20230826081803.0
008 230707s2017 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Szabó Gergely Levente 
245 1 0 |a Experiments of food investigations in the education of high school students  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szabó Gergely Levente 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2017 
300 |a 1654-1659 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 63 No. 3 
520 3 |a Experiments have a dominant role in the education of natural science subjects. It has been our experience that students have been very satisfied, if the materials used in the experiments were well known substances to them, in this case foodstuffs. Again, 10 simple experiments of physical, chemical and biological type are described, concerning the following topics: measurement of the temperature of black coffee and milk exposed to natural light, study of capillarity in a sugar cube dipped into coffee or red wine, measuring honey viscosity, determination of the acid content of vinegar, the change of cooking oil viscosity as a function of temperature, measurement of concentration on the basis of the law of Archimedes, acidity measurement of fruits, measurement of the alcohol content of alcoholic beverages, microscopic examination of yeast, study alcoholic fermentation produced by yeast. Foodstuffs used during the investigations and measurements: apples, black coffee, brandy, fruit juice, honey, milk, oranges, red wine, rum, sucrose, sunflower oil, vinegar, wine, yeast. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - középiskola, Természettudományos nevelés - középiskola 
700 0 1 |a Szabó S. András  |e aut 
700 0 1 |a Izsák Margit  |e aut 
700 0 1 |a Bozi János  |e aut 
700 0 2 |a Tiszáné Kósa Eszter Imola  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79169/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1654-1659.pdf  |z Dokumentum-elérés