Omega-3 zsírsavforrásokkal kiegészített húskészítmények vizsgálata
Kutatásunk célja az volt, hogy három húskészítmény (lecsókolbász, császár rolád, kacsamájas) n-3-zsírsav-tartalmát megnöveljük úgy, hogy a hozzáadott érték deklarálható legyen a termékek jelölésén. Az n-3-zsírsavak szintjének növelését alfa-linolénsavban gazdag bio lenmagcsíra-olajjal (legalább 300...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Tanai Attila Lelovics Zsuzsanna Kovács Anett Hingyi Hajnalka Csavajda Éva Kovács Péter Kovács Nándor Kanyóné Princes Gyöngyi Grosz György Tóth Tamás |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2016
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
62 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Omega-3 olaj, Zsírsavak |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79075 |
Hasonló tételek
-
Analysis of meat products supplemented with omega-3 fatty acid sources
Szerző: Tanai Attila, et al.
Megjelent: (2016) -
Húskészítmények kötőszöveti fehérjetartalmának vizsgálata
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1970) -
Húskészítmények mikroflórájának vizsgálata Kubában
Szerző: Nikodemusz István
Megjelent: (1972) -
Különböző húsalapanyagokból készített húskészítmények összehasonlító elemzése [absztrakt] /
Szerző: Kulcsár Tamás, et al.
Megjelent: (2023) -
Húskészítmények nitrittartalmának meghatározása gyors módszerrel
Szerző: Ojtózy Kristófné, et al.
Megjelent: (1962)