Módszerfejlesztés antibiotikumok meghatározására tejmintákból on-line szilárd fázisú extrakciós UHPLC-MS/MS módszerrel = Method development for the determination of antibiotics in milk samples using an on-line solid phase extraction UHPLC-MS/MS method
A célkitűzésünk az volt, hogy tej mátrixból a szabályozás alatt álló, leggyakoribb antibiotikumok mérésére fejlesszünk egy olyan UHPLC-MS/MS módszert, amellyel az időigényes, szilárd fázisú, extrakciós minta-előkészítés automatizálható, a minta pedig dúsítható. Ez segíti az alacsonyabb kimutatási ha...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Szeged
2015
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
61 No. 1 |
Kulcsszavak: | Tej - élelmiszervizsgálat - módszer, Tej - analízis - módszer, Antibiotikum - élelmiszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79025 |
Tartalmi kivonat: | A célkitűzésünk az volt, hogy tej mátrixból a szabályozás alatt álló, leggyakoribb antibiotikumok mérésére fejlesszünk egy olyan UHPLC-MS/MS módszert, amellyel az időigényes, szilárd fázisú, extrakciós minta-előkészítés automatizálható, a minta pedig dúsítható. Ez segíti az alacsonyabb kimutatási határok elérését az off-line minta-előkészítéshez képest. A módszerfejlesztés során rutinmódszert fejlesztettünk, ami kiváló teljesítmény-jellemzőivel és kimutatási határ értékeivel bármilyen élelmiszervizsgáló laboratóriumnak a javára válhat, illetve a költséghatékonysága is figyelemre méltó lehet, mivel mind az idő-, mind az eszköz- és vegyszerköltség is csökkenthető általa. Our objective was to develop a UHPLC-MS/MS method for the measurement of the most common antibiotics under regulation in milk, with which the time-consuming solid phase extraction sample preparation can be automated, and the sample can be enriched. This helps to achieve lower limits of detection, compared to offline sample preparation. During method development, a routine method was developed that can be beneficial for any food testing laboratory with its excellent performance characteristics and low limits of detection. Its cost efficiency can also be noteworthy, because both time, equipment and chemical costs can be reduced by it. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 444-455 |
ISSN: | 0422-9576 |