Drinking water quality in rural regions of different hydrographic areas

Drinking water researches were conducted in rural regions of different hydrographic areas. In regions of Lijevče polje population mainly use for drinking water from the wells and water pumps, while in Eastern Herzegovina use water from springs and by capping groundwater. Water analysis form chosen l...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Ivanc Aleksander
Dekic R.
Lolić Svjetlana
Janjić Nina
Erić Ž.
Trbić G.
Gnjato R.
Cetkovic Danijela
Testületi szerző: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Szeged 2011
Sorozat:Agrár- és vidékfejlesztési szemle 6 No. 1
Kulcsszavak:Ivóvíz - minőség, Mikrobiológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/76108
LEADER 02101nab a2200337 i 4500
001 acta76108
005 20220629154903.0
008 220629s2011 hu o 0|| eng d
022 |a 1788-5345 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Ivanc Aleksander 
245 1 0 |a Drinking water quality in rural regions of different hydrographic areas  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Ivanc Aleksander 
260 |a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar  |b Szeged  |c 2011 
300 |a 208-214 
490 0 |a Agrár- és vidékfejlesztési szemle  |v 6 No. 1 
520 3 |a Drinking water researches were conducted in rural regions of different hydrographic areas. In regions of Lijevče polje population mainly use for drinking water from the wells and water pumps, while in Eastern Herzegovina use water from springs and by capping groundwater. Water analysis form chosen locality was conducted four times during a year by season aspects on chosen springs. Results show that the water Vrijeka spring (Eastern Herzegovina) satisfies basic physicochemical and microbiological criteria for water that is used for drinking. Water from the well in village Berek (Lijevče) is not safe for the health because it is slightly acidic, muddy and has increased concentration of orthophosphates and suspended substances, while the water on the Trošelji locality correspond to the drinking water, by monitored criteria. 
650 4 |a Természettudományok 
650 4 |a Biológiai tudományok 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
695 |a Ivóvíz - minőség, Mikrobiológia 
700 0 1 |a Dekic R.  |e aut 
700 0 1 |a Lolić Svjetlana  |e aut 
700 0 1 |a Janjić Nina  |e aut 
700 0 1 |a Erić Ž.  |e aut 
700 0 1 |a Trbić G.  |e aut 
700 0 1 |a Gnjato R.  |e aut 
700 0 1 |a Cetkovic Danijela  |e aut 
710 |a Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely) 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/76108/1/agrarszemle_2011_001_suppl_208-214.pdf  |z Dokumentum-elérés