Separation of valuable endogenous components from carrot peel by microwave extraction
With the rapid development of food technology, the amount of by-products generated is proportionally increasing as well. If not reused, by-products can pose a serious problem to our environment. In addition to managing and reusing such by-products, they may be valorised by extraction of valuable end...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kőszegi Kornélia Bánvölgyi Szilvia Tóth Vivien Stefanovits-Bányai Éva |
---|---|
Testületi szerző: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (27.) (2021) (Szeged) |
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
University of Szeged
Szeged
2021
|
Sorozat: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
27 |
Kulcsszavak: | Analitikai kémia - élelmiszeripar, Élelmiszeripari technológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/75958 |
Hasonló tételek
-
Application of pulsed electric field as a pretreatment for the microwave-assisted extraction of turmeric (Curcuma longa) bioactive components
Szerző: Simić Siniša, et al.
Megjelent: (2022) -
Preparation of a probiotic, milk-free beverage from carrot juice
Szerző: Tahboub Nirmeen, et al.
Megjelent: (2022) -
Microwave And Ultrasound-Assisted Extraction Of Monomeric Anthocyanin Pigment Content From Plant Residuals
Szerző: Dobozi Réka, et al.
Megjelent: (2023) -
The effect if extraction time and sample ratio on the process of extracting active substances from Hawthorn (Crataegus Monogyna) using ultrasound
Szerző: Alsobh Areej, et al.
Megjelent: (2021) -
Effect of different packing materials on physicochemical properties of carrot and potato
Szerző: Kumar Pradeep, et al.
Megjelent: (2022)