Természetes nyelvi korpusz vizsgálata egyeztetéscsoport módszerrel - Drienkó László; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (10.) (2014) (Szeged) (2014)
Korábbi munkáimból, [1, 2, 3], kiindulva egy olyan disztribúciós módszert szeretnék bemutatni, amely alkalmas lehet természetes (akár nem természetes) nyelvi szekvenciákat tartalmazó adatbázisokban rejl, az adott nyelvre jellemz bizonyos disztribúciós szabályosságok detektálására, illetve új szekvenciáknak ezen szabályosságokon alapuló feldolgozására, a szabályosságokat megtestesít szekvencia csoportokra való “leképzésére”. Az alapvet fogalmak felvázolása, illetve a korábbi eredmények rövid ismertetése után néhány megjegyzés következik a módszer alkalmazhatóságával kapcsolatban, melyek nyomán az egyeztetés-csoportok által képviselt kutatás spektruma szélesedhet.