Beás nyelv morfológiai elemző problémái a hunlex-hunmorph rendszerben - Szeredi Dániel (Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia, 2005)
A beás nyelv flektáló nyelv, így morfológiája nagy mértékben különbözik az agglutinatív nyelvekétől, amelyekre a hunmorph és a hunlex rendszerek a legkönnyebben alkalmazhatóak. Ennek következtében többféle probléma merül fel az elemző készítése során, ám a hunlex-ben található eszközök újféle használatával ezek kezelhetőek.