Morfológiai idioszinkrázia többszavas kifejezésekben - Oravecz Csaba (Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia, 2005)
A dolgozatban megvizsgáljuk, hogy magyar nyelven egyes szókapcsolatok morfológiailag idioszinkratikus viselkedése, mint lehetséges információforrás, használható-e többszavas kifejezések korpuszból történő kinyerésére. Megmutatjuk, hogy legalábbis egyes TSZK típusok esetén, a toldalékolás idioszinkráziája jól jelzi a szókapcsolat TSZK státuszát illetve idiomatikusságát.