A hitelintézetek számvevőszéki ellenőrzése - Bihari Zsigmond (2006)
Az Állami Számvevőszékről szóló törvény szerint az ÁSZ feladata többek között az állami vagyon kezelésének, az állam tulajdonában (résztulajdonában) lévő vállalkozások vagyonértékmegőrző és vagyongyarapító tevékenységének ellenőrzése. A tanulmány az 1990-es évek közepétől követi végig az ASZ hitelintézetek (Magyar Nemzeti Bank, Kereskedelmi és Hitelbank, Postabank, Eximbank, Magyar Fejlesztési Bank, Földhitel és Jelzálogbank) ellenőrzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatait.
Keywords: Társadalomtudományok; Közgazdasági és gazdálkodástudományok