Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from Tokaji aszú marc with iso-propanol-water solvent
The aim of this study was to determine the best parameter of extracting total phenol content (TPC) and antioxidant capacity (AC) from Tokaji Aszú using isopropanol – water solvent. The solid/liquid ratio was used 1:4. Different parameters such as solvent concentration (0, 25, 50, 75, 100%), time (0....
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bánvölgyi Szilvia Namukwambi Fiina K. Kiss István Stefanovits-Bányai Éva Vatai Gyula |
---|---|
Testületi szerző: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (23.) (2017) (Szeged) |
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
23 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Kémia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/56231 |
Hasonló tételek
-
Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from Tokaji aszú marc
Szerző: Dusza Eszter, et al.
Megjelent: (2016) -
Tokaji Aszú “The Wine of Kings, the King of Wines” /
Szerző: Hodúr Cecilia, et al.
Megjelent: (2016) -
Concentration of marc extracts by membrane techniques
Szerző: Hodúr Cecilia, et al.
Megjelent: (2009) -
Correlation between antioxidant capacity and total polyphenol content in fruit juice concentrates
Szerző: Nagy Anna Mária, et al.
Megjelent: (2022) -
Comparison of different solvents for isolation of antioxidant compounds of horseradish
Szerző: Cirimbei Mihaela, et al.
Megjelent: (2014)