Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants
Up-regulation of the antioxidant system provides protection against NaCl-induced oxidative damage in plants. Activities of antioxidant enzymes and hydrogen peroxide (H2O2) levels in the roots of tomato (Lycopersicon esculentum Mill. L.) plants were investigated to assess the antioxidant protection...
Elmentve itt :
Szerző: | Szepesi Ágnes |
---|---|
Testületi szerző: | Hungarian Congress on Plant Biology, 9., 2008, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2008
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
52 No. 1 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22944 |
Hasonló tételek
-
Role of salicylic acid pre-treatment on the acclimation of tomato plants to salt- and osmotic stress
Szerző: Szepesi Ágnes
Megjelent: (2005) -
The alleviation of the adverse effects of salt stress in the tomato plant by salicylic acid shows a time- and organ-specific antioxidant response.
Szerző: Görgényi Miklósné Tari Irma, et al.
Megjelent: (2015) -
Salt stress and salicylic acid induced programmed cell death in tomato
Szerző: Poór Péter
Megjelent: (2011) -
Role of glutathione transferases in the improved acclimation to salt stress in salicylic acid-hardened tomato
Szerző: Csiszár Jolán
Megjelent: (2011) -
Hardening with salicylic acid induces concentration-dependent changes in abscisic acid biosynthesis of tomato under salt stress
Szerző: Horváth Edit, et al.
Megjelent: (2015)