Examination on antioxidant activity in the greater celandine (Chelidonium majus L.) extracts by FRAP method
Antioxidant activity in the alcoholic extracts (20 and 40%) of the greater celandine (Chelidonium majus L.) herb was investigated by FRAP (ferric reducing and antioxidant power) method. Since the antioxidant activity of the extracts greatly depends on the quality of compounds, the phytochemical exam...
Elmentve itt :
Szerző: | Then Mária |
---|---|
Testületi szerző: | Free Radical Research, 2002, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2003
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
47 No. 1-4 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22617 |
Hasonló tételek
-
Biological evaluation of alcoholic extracts of medicinal plants by the application of FRAP method
Szerző: Virág Viktória
Megjelent: (2009) -
Antioxidant activity determination of hot trub extracts using green extraction methods [abstract] /
Szerző: Pejin Jelena, et al.
Megjelent: (2024) -
Biological evaluation of volatile oils and aromatic agents by FRAP method
Szerző: Then Mária
Megjelent: (2009) -
Study on total phenol content and antioxidant capacity (FRAP) of Ginkgo biloba L. leaves from different places
Szerző: Koczka Noémi, et al.
Megjelent: (2009) -
Assessment of antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts
Szerző: Savatović Sladjana
Megjelent: (2010)