Correlation between frost tolerance and antioxidant activities in cereals
Frost-tolerant and frost-sensitive cereal species were hardened at low, nonfreezing temperature. Changes in the activity of antioxidant enzymes (catalase, ascorbate peroxidase, guaiacol peroxidase, glutathione-S-transferase and glutathione reductase) in the crown and leaves were determined in the co...
Elmentve itt :
Szerző: | Janda Tibor |
---|---|
Testületi szerző: | Hungarian Congress on Plant Physiology, 7., 2002, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2002
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
46 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22503 |
Hasonló tételek
-
Evaluation of the frost tolerance of Hungarian-bred walnut cultivars
Szerző: Szügyi-Bartha Krisztina, et al.
Megjelent: (2021) -
The prolinee test — a method to the demonstration of the tolerance of waterdeficiency and of frost and to the qualification of pollens
Szerző: Pálfi Gábor
Megjelent: (1988) -
Investigation of antioxidant activity in maize during low temperature stress
Szerző: Janda Tibor
Megjelent: (2005) -
Phenolic composition and in vitro antioxidant activity correlation in Sempervivum tectorum extracts
Szerző: Alberti Ágnes
Megjelent: (2009) -
Breeding wheat for tolerance to drought at the cereal research non-profit company
Szerző: Cseuz László
Megjelent: (2013)