Assessment of antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts
In this paper antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts (obtained from tomato varieties: BaCka and Saint Pierre) was investigated. The contents of phenolic compounds and flavonoids in ethanolic and lycopene and P-carotene in hexane extracts were determined spectrophotometri...
Elmentve itt :
Szerző: | Savatović Sladjana |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2010
|
Sorozat: | Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
|
Kulcsszavak: | Mérnöki tudományok, Kémia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/11858 |
Hasonló tételek
-
The effect of ultrasonic treatment and the ethanol on the extraction of polyphenol content of apple pomace
Szerző: Gonelimali Faraja, et al.
Megjelent: (2022) -
Antioxidant and antimicrobial activities of fruit juices and pomace extracts against acne-inducing bacteria
Szerző: Ördögh Lilla
Megjelent: (2010) -
Antioxidant activity and phenolics in tomato leaves extracts infected with late blight
Szerző: Peić Tukuljac Marijana, et al.
Megjelent: (2018) -
Evaluation of extraction methods of Galicjanka chokeberry pomace on the anthocyanins and antioxidant capacity
Szerző: Kavela Efaishe, et al.
Megjelent: (2024) -
The effect of different drying and extraction conditions on the antioxidant content of elderberry pomace
Szerző: Furulyás Diána, et al.
Megjelent: (2016)